Terug naar Agenda

Hoe pas ik GLB-maatregelen toe op mijn bedrijf? - West-Vlaanderen

Excursie
Fysiek

Om de ecoregelingen en agromilieuklimaatmaatregelen van het GLB 2023-2027 in de praktijk te tonen, organiseert het Vlaams Ruraal Netwerk, in samenwerking met het Agentschap Landbouw en Zeevisserij en VLM, een excursiedag op woensdag 26 juni. Dit evenement is gericht op landbouwers.

Tijdens de excursie bezoeken we de percelen van twee landbouwbedrijven die zich inzetten voor een gezonde bodem, gezonde dieren en een gezonde omgeving en hiervoor steun ontvangen. 

De dag start bij landbouwbedrijf De Bouvrie in Avelgem waar er lunch is voorzien. In de namiddag bezoeken we het landbouwbedrijf van Stijn De Wulf in Ledegem.

Planning

10u15-12u15 Bedrijfsbezoek 1: De Bouvrie - landbouwer Marc Bossuyt
12u15-13u00 Lunch
13u-13u45 Verplaatsing met bus of eigen vervoer*
13u45-16u00 Bedrijfsbezoek 2: landbouwer Stijn De Wulf

Locaties:

Bedrijfsbezoek 1:
De Bouvrie - Marc Bossuyt
Bouvriestraat 11, 8583 Avelgem

Bedrijfsbezoek 2:
Stijn De Wulf
Kortwagenstraat 28, 8880 Ledegem

Er wordt een bus voorzien, die om 9u50 vertrekt aan het station van Kortrijk richting landbouwbedrijf De Bouvrie. De bus rijdt 's middags naar het tweede landbouwbedrijf en nadien terug naar het station van Kortrijk. De verwachte terugkomst aan het station is 16u30.

Wilt u graag te weten komen hoe GLB-maatregelen binnen de bedrijfsvoering passen en welke positieve impact dit heeft? Inschrijven kan via de 'ik schrijf me in' knop rechtsboven op deze pagina tot woensdag 20 juni of tot het maximum aantal deelnemers is bereikt. 

*Indien u met eigen vervoer komt, moet u de verplaatsing tussen beide bedrijven ook met eigen vervoer doen. De bus rijdt na het tweede bedrijfsbezoek enkel naar het station van Kortrijk en niet terug naar De Bouvrie. Indien u uitsluitend voor- of namiddag aansluit, dient u ook met eigen vervoer te komen.

Vlaams Ruraal Netwerk

West - Vlaanderen
Belgiƫ