Terug naar Agenda

Deadline oproep microprojecten LEADER Meetjesland-Leievallei én LEADER Waasland

Projectoproep
Online

Ontvang tot 7.800 euro voor jouw plattelandsproject!

LEADER Meetjesland-Leievallei en LEADER Waasland lanceren oproep MICROPROJECTEN

Boost je hoevewinkel, blaas je wijk nieuw leven in, leg samen met de buurt een aantal geveltuintjes aan of maak jouw stukje platteland op een andere manier leefbaarder! LEADER ondersteunt je om jouw concreet idee uit te voeren.

Een microproject is een kleinschalig LEADER-project:

  • Met een maximum projectkost van 12.000 euro, waarvan maximale subsidie van 7.800 euro (65% cofinanciering)
  • Met een korte looptijd: voor deze oproep is dat 1 jaar (1 juli 2024 - 30 juni 2025)
  • Met een eenvoudige administratie: als je aan het einde van het project bewijst dat het heeft plaatsgevonden, krijg je het toegekende bedrag
  • Dat aansluit bij de doelstellingen van de Lokale Ontwikkelingsstrategie van jouw LEADER-gebied (binnen de thema's landschap, landbouw of levendige dorpen)
  • Dat past in de LEADER-filosofie (bottom-up, versterkt sociale cohesie, komt de streek ten goede)
  • Dat ingediend wordt door een organisatie, burgers, landbouwers of andere ondernemers (belangrijk: openbare besturen komen niet in aanmerking voor microprojecten)

Praktisch

Dien je project in via het e-loket van de Vlaamse Landmaatschappij voor 8 mei 2024 (12u 's middags).

De procedure om in te dienen en het project op te volgen is eenvoudiger dan reguliere LEADER-projecten. Om zeker te zijn dat je project in aanmerking komt en om de aanvraag zo goed mogelijk voor te bereiden, bespreek je je project best vooraf met het LEADER-secretariaat. Prik je moment en je locatie via deze link.

Daarnaast kan je een korte opleiding volgen over het aanmaken van je projectfiche in het e-loket op 16 april 2024. inschrijven kan via dit formulier.

LEADER Meetjesland-Leievallei (nicolas.cammaert@oost-vlaanderen.be) en LEADER Waasland (machteld.boussemaere@oost-vlaanderen.be)

België

Delen: