Terug naar Agenda

Demodag over de beheerovereenkomsten voor landbouwers - Brecht

Excursie
Fysiek

Bent u een landbouwer en wilt u een verschil maken voor de biodiversiteit op uw percelen, in ruil voor een vergoeding voor uw inspanningen? Dan is een beheerovereenkomst misschien iets voor u. Een beheerovereenkomst is een contract tussen een landbouwer en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), waarbij de landbouwer zich engageert om 5 jaar een beheer uit te voeren op (een deel van) een landbouwperceel. Dat kan bijvoorbeeld door bloemenranden of graskruidenstroken aan te leggen, of door knotbomen of heggen te onderhouden.

Wilt u meer weten over wat een beheerovereenkomst precies inhoudt voor u, wat de voordelen zijn zowel voor u als uw bedrijf, en over welke vergoeding het gaat? Kom dan op 26 juni naar onze demodag over de beheerovereenkomsten in Brecht.​

​Bedrijfsplanner David Van den Bossche geeft uitleg over de beheerovereenkomsten en onkruidbestrijding, gevolgd door een toelichting van Cedric Hamelink van Regionaal Landschap de Voorkempen over de meerwaarde van rolklaverpercelen voor landbouw en natuur. Daarna gaan we op terrein enkele beheerovereenkomsten en een rolklaverperceel bekijken. We sluiten af met lunch en een drankje. ​U kan uiteraard ook al uw vragen over beheerovereenkomsten stellen. De demodag is in de eerste plaats voor landbouwers uit de streek: het is dus ook een ideaal moment om collega-landbouwers te ontmoeten.

Programma
9.45 uur: Ontvangst
10 uur:  Toelichting over de beheerovereenkomsten en onkruidbestrijding door bedrijfsplanner David Van den Bossche 
10.45 uur: Toelichting 'kievit loves rolklaver, of toch niet?' door Cedric Hamelink van Regionaal Landschap de Voorkempen 
11.30 uur: Terreinbezoek
13:00 uur: Lunch

Praktische info
 

Locatie: Loeyakkershof - Vaardijk 11A -  2960 Brecht .

Wanneer: Woensdag 26 juni: we starten om 9.45 uur, en sluiten af tegen 14.00 uur. 

Inschrijven: Deelname is gratis, om praktische redenen vragen we wel om in te schrijven via dit inschrijvingsformulier​
 

Bent u ingeschreven en kunt u toch niet komen? Laat ons dat dan ook even weten via beheerovereenkomsten@vlm.be. Zo komt uw plaats weer vrij en kan een andere landbouwer zich inschrijven.

Vlaamse Landmaatschappij

15 Koning Albert II Laan
1210 Brussel
België

Delen: