Groene Kring vraagt met broodzakkenactie aandacht voor jonge boeren

Starters in de landbouw
broodzakken-actie van Groene Kring

Groene Kring, de grootste vereniging van jonge land- en tuinbouwers, vraagt aandacht voor jonge boeren door de slogan 'Zonder jonge boeren gaat het niet' op broodzakken te zetten. Hiermee wil de organisatie duidelijk maken dat jonge boeren nodig zijn om in de toekomst nog voldoende ingrediënten te produceren om brood te maken. Dat meldt VILT. 

"Slechts 10 procent van de boeren is jonger dan 40 jaar", zegt voorzitter van Groene Kring Bram Van Hecke. "Maar het is wel die 10 procent die zal zorgen voor ons brood van morgen. Die jonge boeren moeten we koesteren, stimuleren, ondersteunen en perspectief geven. Anders zetten ze de stap niet naar een landbouwbedrijf en vragen we ons morgen af waar de boeren gebleven zijn."

De broodzakkenactie maakt deel uit van hun brede ‘Zonder jonge boeren gaat het niet’-campagne. Met de campagne vragen ze onder meer naar waardering van de maatschappij en een beleid dat toont dat het gelooft in hen. “Jonge boeren hebben het gevoel dat de beleidsmakers geen rekening houden met hun behoeften en noden”, stelt Groene Kring. 
Lees meer in VILT

Bron: VILT, 10 februari 2023

Delen: