Drie Vlaamse voedingsfabrieken krijgen titel "Factory of the Future”

Duurzaam ondernemen

Drie Vlaamse voedingsfabrieken hebben de Factory of the Future Awards uitgereikt gekregen uit handen van Vlaams minister van Economie en Landbouw. Deze awards worden uitgereikt aan bedrijven die in hun fabriek stappen zetten op het gebied van digitalisering, automatisering en het slim maken van het hun productie met het doel om de efficiëntie te vergroten en verliezen te verkleinen. Barry Callebaut (Wieze), Pomuni (Ranst) en Vandemoortele (Izegem) gingen met de prijs aan de haal.

In Technopolis in Mechelen kregen dinsdag vijf nieuwe Belgische maakbedrijven de Factory of the Future Awards uitgereikt uit handen van minister Brouns. De prijs is een initiatief van technologiefederaties Agoria en Sirris en industriefederaties zoals Fevia. Twee van de vijf winnaars zijn actief in de agrovoeding, namelijk Callebaut en Pomuni. Vier andere maakbedrijven zagen dinsdag hun eerder behaalde titel verlengd worden. Vandemoortele is één van die bedrijven.

“Dat Vlaamse voedingsfabrieken goed scoren op de Factory of the Future awards is geen toeval,” zegt Nadia Lapage van Fevia Vlaanderen. “In turbulente tijden staan onze bedrijven meer dan ooit voor de uitdaging om competitief te blijven, producten van topkwaliteit te leveren en steeds duurzamer te produceren."

Inge Arents van Flanders’ FOOD vult aan: “Voedingsbedrijven investeren daarvoor onder andere in smart- en ecoproductie, onderzoek naar sensoren, digitalisering en robotisering, maar steeds met veel aandacht voor de rol van hun werknemers. We zijn dan ook heel fier dat we dit jaar met Barry Callebaut, Pomuni en Vandemoortele drie laureaten uit onze lekkerste sector hebben.”

Lees meer op www.vilt.be

Bron: VILT, 8 februari 2023

Delen: