Wint u de innovatieprijs voor vrouwelijke landbouwers?

Kennis en innovatie
Innovatieprijs vrouwelijke landbouwer Copa-Cogeca

De wedstrijd (The Innovation Award for Women Farmers) richt zich vooral op Europese vrouwelijke landbouwers die innovatieve en nieuwe oplossingen vinden voor de uitdagingen in plattelandsgebieden. Daarbij moeten wel de drie pijlers van duurzaamheid ondersteund worden: economisch, ecologisch en sociaal. Met deze wedstrijd wil Copa-Cogeca de honderden innovatieve projecten, die elk jaar in heel Europa door vrouwelijke landbouwers worden uitgevoerd, in de kijker zetten. De projecten op de shortlist krijgen een aanzienlijke zichtbaarheid in Europa en er zijn geldprijzen tot 10.000 euro voor de winnaars.

Zelf deelnemen? Schrijf u dan hier in voor 31 maart.

Ondertussen is het al de zevende editie van de wedstrijd. De award legt de nadruk op de bijdragen van vrouwen aan plattelandsontwikkeling, bosbouw en landbouw. Het is een gelegenheid om de vele innovatieve benaderingen van vrouwen, bij het vinden van nieuwe oplossingen voor de uitdagingen in plattelandsgebieden, onder de aandacht te brengen.

Kandidaten moeten actieve vrouwelijke landbouwers en ondernemers zijn (verantwoordelijk voor de ondernemersactiviteit die in aanmerking komt voor de prijs) en lid zijn van een landbouw- of coöperatieve organisatie die vertegenwoordigd is binnen Copa en Cogeca.

Informatie uit vorige edities kan u hier terugvinden. Lees bijvoorbeeld over de Zweedse landbouwster Anna. Zij vermindert afval door kleine zakjes met kleine aardappelen rechtstreeks te verkopen aan de consument. Je kan ook het verhaal van landbouwster Sandra uit Italië lezen. Zij kweekt planten en verwerkt deze om er organische kleurstoffen uit te halen en om natuurlijke vezels mee te kleuren.

Wil u meer te weten komen over vrouwen in de landbouw, bosbouw en in plattelandsgebieden? Bekijk dan zeker de Engelstalige nieuwsbrief van EU CAP Netwerk over innovatie en kennisuitwisseling.

Delen: